keskiviikko 17. syyskuuta 2014

The Mother Road!

Maanantaiaamuna reissuryhmämme heräsi ensimmäisen kerran täydessä kokoonpanossaan ja mitäpä oli suunnitelmissa? No päästä ajamaan tietenkin! Itse sain kunnian toimia ensimmäisenä kuljettajana ja Chicagosta lähtiessä ajatukset olivat äärettömän ristiriitaiset. Toisaalta kaupungissa olisi ollut hauskaa viettää useampikin päivä, mutta toisaalta oli upeaa päästä vihdoin ja viimein ajamaan tietä jonka takia olimme kaikki tulleet tänne. Onneksi Chicagon vilkas liikenne piti huolen siitä, ettei turhille ajatuksille jäänyt liikaa aikaa.

Ensimmäinen pysähdys tuli varsin pian legendaaristen kylttien ohjatessa meidät ensimmäiselle pysähdyspaikalle, jossa oli reitin pisimpään käytössä olleet polttoainepumput ja jossa saimme Illinoisin Route 66- kartan. Viimeistään siinä vaiheessa kaikille paljastui reitin, seikkailun ja kaikkien mahdollisuuksien laajuus. Pelkästään jo tuolla kartalla oli nimittäin yli 50 kohdetta, jotka liittyivät Route 66 syntyyn ja kehitykseen.

Ja mitä kaikkea sieltä löytyikään? Legendaarinen ravintola, jota oli käännetty 180 astetta teiden muuttumisen takia, muistomerkkejä, katsauksia tulevaan ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan ensimmäinen päivä tarjosi kokemuksia laidasta laitaan ja pysähdysten varrella olisi riittänyt ihmettelemistä paljon pidemmäksikin aikaa.

Päivän uskomattomin olo tuli kun astuimme erääseen kauppaan ja ovella vastaan tuli sähköjuna, jonka kyydissä on useampi vaunu Barbieta :D
Illan hämärtyessä jatkoimme ajoamme ja vihdoin näimme päivän päätepisteen St. Louisin tullessa näkyviin. Seikkailut jatkuu, mutta vasta huomenna.

- Miika -

1 kommentti: