keskiviikko 10. syyskuuta 2014

New York New York!



Aloitimme New Yorkin sightseeingin Times Squarelta. Heti ensimmäiseksi liityimme aukion keskiosassa matelevaan tkts -jonoon. Jonotus palkitaan ja saamme lunastettua itsellemme liput Ambassador teatterissa pyörivään Chicago -musikaaliin. Chicagolaiset razzled ja dazzled meidät kaikki täydellisesti.



New Yorkin kadut ovat elokuvahullun paratiisi, melkein jokainen kadunkulma näyttää enemmän tai vähemmän tutulta ja jo pelkistä paikkojen nimistäkin tulee mieleen kohtauksia elokuvista ja tv-sarjoista. Päiväkävelymme vie Broadwaytä pitkin Central Parkiin ja sieltä 5th Avenueta pitkin Bryant Parkin kulmille asti. Grand Centralilta ajelimme metrolla Greenwich Villageen illallispaikan etsintään.

Seuraavana aamuna kävelimme Brooklyn Bridgen yli Manhattanin puolelle. 9/11 muistomerkki oli valmistunut ja lisää alueelle rakennettiin koko ajan, Battery Parkista Miika ja Seija suuntasivat kohti Vapauden patsasta ja Ellis Islandia. Minä ja Mikko olimme sen jo nähneet, joten meitä odotti Staten Island ferry. Tämän päivän kävely johti Wall streetin kautta kohti Chinatownia. Oikeustalon portailla saimme jopa todistaa elokuvakohtauksen kuvauksia. Chinatownissa kieli ja tunnelma muuttuivat kuin taikaiskusta. Kävelimme ympäriinsä ja lopettelimme päivän aktiviteetit kiinalaisravintolan herkkuja notkuvaan pöytään.

New Yorkin kolmas päivä ja se aloitettiin vierailulla Rockerfeller Centeriin. On top of the Rock maisemista suuntasimme uudelleen Central Parkiin, johon olimme varanneet movie tourin. Kierros sisälsi muutaman tunnin kävelyn puistossa. Opas kertoi matkalla missä elokuvissa mitäkin paikkaa on käytetty. Kierroksen jälkeen hyppäsimme metroon, jolla pääsimme Flatiron buildingin kupeeseen pienelle drinkille ja välipalalle. Hengähdyshetken jälkeen kävelimme kohti Little Italyn kaupunginosaa. Viimeinen ilta New Yorkissa vietettiinkin siellä nauttimalla italialaisista tunnelmista kera pizzan ja viinin ravintola isännän esittäessä antaumuksella New York, New York -kappaletta.

Paljon jäi näkemistä seuraavaan kertaan, huomenna kuitenkin kohti uusia seikkailuja ja päästään itse asiaan eli ajamiseen.

-Päivi 

2 kommenttia:

  1. Ihan huikean hienolle kuulostaa, jatkakaa! :) Täällä kateellinen lueskelee aamun piristykseksi teidän matkatarinoita ja yrittää aamukahvin voimin herätellä itsensä työn pariin... Veikkaan, että kateus on täysin yksipuolista. Hmph. ;) - Marika

    VastaaPoista
  2. Kuvia Fashion Weekiltä odotellessa... ;)

    VastaaPoista