maanantai 13. lokakuuta 2014

Ihana ihana San Francisco!!



Tiedättehän, kun reissuissa aina uuteen kaupunkiin saapuessa vain tietää samoin tein, että tykkääkö paikasta vai ei? Los Angeles jätti kylmäksi, mutta San Francisco ei! Jo ensi hetkistä lähtien kaupunki vakuutti tunnelmallaan ja meiningillään. 

Vuokrasimme talon, joten vihdoinkin oli tilaa avata laukut kunnolla ja tehdä kunnon aamiainen. Ei millään pahalla aamiaisvohvelit, mutta alkoi olla jo ikävä suomalaisittain kunnollista aamupalaa. 

Parin ensimmäisen päivän aikana kiersimme päivisin kaupunginosia. Haight Ashburyssa 60-luvun tuulahduksia, Chinatownissa kilkettä ja kalketta (ja sushivene!), Castrossa sateenkaarilippuja, North Beachillä Italiaa joka suunnalla… Iltaohjelmiin kuuluivat ratkiriemukas revyy Beach Blanket Babylon, joka on jo 40 vuotta täysille katsomoille pyörinyt show. Naurettiin rakkautta etsivän Lumikin kohtaamille tutuille henkilöille, kuten kuningas Ludvigille, Barack Obamalle, Katie Holmesille ja Tina Turnerille ja ihailtiin valtavia peruukkeja. Ja uskokaa pois, ne peruukit olivat valtavia! Viimeisenä iltana suunnattiin satamaan ja tuulikoneilla varustetulla laivalla kohti Alcatrazia. 





Viimeinen päivä alkoi laukkujen kantamisella autoon. Lähtötuska ei kuitenkaan vielä painanut mieltä, koska tekemistä oli vielä paljon. Lähdimme Miikan, Mikon ja Päivin kanssa heti aamusta vielä San Franciscon satamaa kohti, koska sieltä starttasi elokuvateemainen kiertoajelu ympäri kaupunkia. Myönnän, että minulla oli vähän skeptiset ajatuksen ohjatusta kiertoajelusta, mutta olin todella väärässä! Olimme ainoat osallistujat, joten parinkymmenen hengen ajelusta tulikin privaattikierros. Oppaamme AJ oli aivan mainio ja kierroksen aikana ei pelkästään saatu maamerkit Vertigon, the Rockin ja Indiana Jonesin kaltaisille elokuville vaan AJ vei meidät myös parhaille paikoille ikuistamaan San Franciscon nähtävyydet.  Ylläribonuksena saimme puolisen tuntia ihailla palokunnan poikien touhuja, kun palohälytys pisti liikenteen poikki Alamon puiston huudeilla.


Koko reissulla vastaan tuli vain pari paikkaa, jotka pääsivät "tänne ehdottomasti uudestaan"-listalle. San Francisco on listan kärjessä, ehdottomasti!


-Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti