Aamun valjetessa St. Louisin esikaupunkialueella, suuntasimme auton keulan kohti keskustaa ja Eero Saarisen suunnittelemaa maamerkkiä. Kaupunkiin saapuminen tapahtui ylittämällä Mississippi-joen ja samalla osavaltion rajan yhtä monista hienoista silloista pitkin. Seija, Mikko, Miika ja minä lähdimme ensimmäisenä valloittamaan kaarta, tällä kertaa ilman jonottamista (olimme aamun ekat turistit). Kaari oli huomattavasti korkeampi ja hoikempi kuin olin kuvitellut, hieman jopa insinöörin vatsanpohjaa vihlaisi että mitenhän tuo pystyssä pysyy. Rohkeasti lähdimme kuitenkin yrittämään ylös vaikka lipunmyyjä klaustrofobioista ja korkeanpaikankammoista kyselikin. Matka huipulle tapahtui pienillä "sukkuloilla", joista yhteen ahtauduimme. Veikkaan, että isolta osalta kantaväestöstä tämäkin nähtävyys jää kokematta sukkulan ovien leveyden ollessa huomattavasti kapeampi kuin keskimääräinen jenkkitakapuoli.
Matka huipulle kesti 4 minuuttia, matka takaisin 3 minuuttia, ja niiden välillä ihailimme kaupunkia lintuperspektiivistä vähintään vartin verran, tämä siis kaaren huipulla olevista pienistä ikkunoista. Maisemat olivat aika huikeat!
Alastulon jälkeen vierailimme vielä aulassa olevassa "lännen valloitus museossa", jossa kiinnostavinta antia olivat inkkarit ja pelottavinta puhuvat vahanuket. Koko rakennelma oli ihanan siisti, yksinkertaisen tyylikäs ja miellytti suomalaista silmää. Jokin ehkä kuitenkin meni pieleen, koska vielä matkamuistomyymälänkin koluttuamme saimme vihdoin tietää kaaren symbolisen merkityksen tekstistä naistenvessan seinällä.
Takaisin maanpinnalla kiertelimme hieman kaupunkia. Mainittakoon, että reissun ensimmäiset tuoreet marjat löytyivät frozen yoghurt-pikaruokapaikasta!
Pienen ennalta suunnittelemattoman kiertoajelun jälkeen löysimme reitin ulos kaupungista ja suunnistimme muutaman ruokaravintolan kautta hotellille koisimaan. Hotellihuone oli jälleen samanlainen kuin edelliset, kaksi parivuodetta ja levitettävä sohva omalla kylppärillä, tällä kertaa bonuksena tuli kuitenkin remontissa oleva hotellin ensimmäinen kerros, eli yöpyminen tapahtui työmaaolosuhteissa.
-Noora
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti